zondag 14 augustus 2011

Zondagochtend

Op zondagmorgen gaan we naar de kerk. Er staat een prachtig middeleeuws kerkje in Kirch Kogel en elke zondag is er dienst. Al om 09 uur. Van die kerkdienst moet men zich er niet teveel voorstellen: er komen 3 à 5 mensen in de kerk, waarvan één de koster is en één de voorganger. Vandaag is het bijkans vol, omdat Bobby en ik meegaan. De buurvrouw die normaal kosteres is kan vandaag niet, want zij moet werken, dus is Zwager4 vandaag koster.

Er is niemand die orgel speelt, de voorgangster zingt in haar eentje. Luid. De rest mummelt er wat achteraan. En toch is het mooi. Er loopt een vette muis door de kerk en de voorgangster is een beetje bang voor muizen. Zus&Zwager4 kennen deze voorgangster niet. Zij blijkt een juriste uit Hamburg te zijn die bij een incassobureau werkt.

Na kerktijd hebben we ineens enorme haast, want de nieuwe kippen komen. Kwik, Kwek & Kwak moeten nog een buitenren bouwen terwijl wij in de kerk zitten te contempleren, en daarna zullen ze de nieuwe kippen halen. Die kosten 8,50 per stuk. Dus hoeveel eieren à 20 cent kost het voor Kwak de kippen aan zijn vader heeft terugbetaald? De kippenren is niet klaar, want het net past niet. Er moet een net voor de kippen komen, over de buitenren heen, want anders worden de kippen opgevroten door vogels en vossen. En zo is ook de zondagochtend alweer vol gedoe!

Geen opmerkingen: