donderdag 18 augustus 2011

Heen en weer...

Toen ik van de week de schilderenswaardige eigenschappen van Møn opsomde, noemde ik opmerkelijk genoeg niet de zee. En niet de bruggen. Als je hier door de golvende graanvelden rijdt heb je ook werkelijk geen besef van de zee.

Maar vandaag gaan we een rondje Møn rijden, voor het totaalplaatje. Want wat is er nog meer te beleven dan de camping, de weg naar de kliffen en de weg naar de supermarkt?

Zo komen we uit bij een veerpont. Ik heb me eigenlijk nog nooit iets over Denemarken voorgesteld, laat staan dat het uit zoveel eilanden bestaat en dat er zoveel bruggen en veerponten zijn. Zouden ze hier ook zeggen: en dat van onze belastingcenten? Als Rutte hier aan het bewind zou zijn zou hij vast de veerponten wegbezuinigen.

We eten een patatje worst bij de veerpont van Bogø naar Stubbekøbing. Die gaat één keer per uur. Er heerst bij de pont een gemoedelijk sfeertje. Er werken zo te zien pensionados op de pont. Zij blij, iedereen blij.

Ik ben gechoqueerd over het nieuws in Het Parool dat er zoveel buslijnen geschrapt gaan worden. Wat moeten oude mensen zonder openbaar vervoer? En 70% van de ID-banen. Wanneer breekt in Nederland eens de revolutie uit?

Doet me denken aan de discussies met de neven het afgelopen weekend. Neef Kwik vatte het treffend samen: 'Je kunt de politiek beschouwen vanuit het eigen belang, en dat doe ik, of vanuit het algemeen belang, en dat doet mama.' Ik geloof dat hij dat laatste wel mooi, maar ook een beetje stom vond.

Geen opmerkingen: