vrijdag 5 augustus 2011

Lift

Ik heb de wasmachinebezorgers mét lift besteld, omdat het mij nogal zwaar lijkt om een wasmachine twee trappen op en af te slepen. Dan kan hij over het balkon. Ik heb 59 euro extra betaald, om te voorkomen dat ze zouden komen voorrijden en dan zeggen: Maar mevrouwtje, twee trappen? Néé, dat doen we niet.

De bezorgers komen met een grote bus en een lift als aanhangwagen. Eerst kunnen ze het niet vinden. Dat is altijd zo, die zoekende wagens in de straat. Dan heb je de keuze: of de straat op lopen en breeduit wuiven, maar dan ben ik net weg op het moment dat ze mijn vaste telefoon proberen te bellen, of gewoon maar even wachten. Dat laatste is wel moeilijk maar doorgaans het meest wijs.

Deze bezorgers zijn twee vrij jonge knapen. Als we elkaar eenmaal gevonden hebben, willen ze mijn dijkje niet op rijden, omdat ze bang zijn dat ze met die grote bus met aanhang misschien niet zullen kunnen keren. Het zijn vooral haastige knapen, die niet even de tijd nemen om te kijken hoe het zit. Dus laten ze de lift de lift en doen ze het bezorgen toch maar met de lichaamskracht. Die AEG is wel te doen, 70 kilo, maar als ze boven staan zien ze de Miele. Dat hadden ze niet geweten. De Miele is veel en veel zwaarder.

Hoe oud is die Miele eigenlijk, vragen ze, hij ziet er nog niet erg oud uit. Ja, wrijf het er nog maar eens in. Ik vertel van de trommel die door zijn verrotte ophanging is gestort. O ja, dat zien we veel bij dat model. 

Zij laten de nieuwe machine in de gang staan, laten mij de factuur tekenen en vertrekken. Wat? U zou hem toch installeren? Dan zeggen zij: De monteur komt zo, hij rijdt achter ons aan. Zuchtend en kreundend en met achterlating van enorme water- en wasverzachter-sporen verlaten ze mijn huis. Ik vergeet helemaal te zeggen: en die 59 euro voor de lift dan?

De monteur laat nog anderhalf uur op zich wachten. Wachten is het meest wijze wat je kan doen.

Na de handwasjes van de afgelopen weken, drie weken is het alweer, verheug ik me er bijzonder op om eindelijk de lakens en  handdoeken weer te kunnen wassen.

Geen opmerkingen: