donderdag 18 augustus 2011

O Holde Kunst!

Er wonen op Møn veel kunstenaars. Dat hoort ook op zo'n eiland met veel lucht en licht, witte kliffen, oeroude bossen, glooiende graanvelden en oude kerkjes. Er zijn diverse folders waarin zij hun waren aanbevelen.

Een kunstenares, Bente Egedorf te Hårbølle, wil ik wel bezoeken, want zij maakt wandkleden en het afgebeelde kleed past erg bij mijn voorkeur voor roze bloemen. Ik bel Bente op, ook al weet je van tevoren bijna wel zeker dat het afgebeelde kleed niet meer beschikbaar zal zijn, en zij vertelt dat er helemaal niets te zien is momenteel omdat haar werk in Kopenhagen hangt. En die roze? Die is verkocht. Nou ja, het was het proberen waard.

Dan ga ik maar naar Liza's Galery in Stege, het hoofddorp van Møn, die veel adverteert. Ik vrees dat het veel kitsch is, maar je moet het eerst zien. Liza schildert alleen maar rode paprika's, heel groot. Ze maakt er ook kussens van. Haar man Rupert schildert dieren, landschappen en naakten.


Liza zelf staat in de galerie. Ze zet een stemmig esoterisch muziekje op als je binnenkomt. Je herkent haar in de naakten.

Geen opmerkingen: