donderdag 18 augustus 2011

Midgetgolf




We gaan 'thuis' eten, want ik wil graag 'thuis' zijn, maar we hebben allebei geen zin in koken dus wordt het een pizza op de camping. Vandaag met uitzicht op de midgetgolfbaan. Diverse kerngezinnen (vader, moeder, jongen, meisje) brengen hun avond door op de midgetgolfbaan. Wij hebben al een paar keer geopperd te gaan midgetgolfen, maar op de een of andere manier laten we de kans steeds lopen. Met zijn tweetjes midgetgolfen geeft misschien wel een nieuwe dimensie aan je relatie die je helemaal niet wilt.

Jaren geleden heb ik op een woensdagmiddag met Jeroen onder werktijd gemidgetgolft in het Amstelpark tussen de opa's en oma's met de kleinkinderen. 'Werkoverleg' schreven we in de werkagenda. Daarna gingen we deftig uit eten in het Rosarium. We moesten allerlei tegenslagen verwerken en midgetgolf voldeed goed. We giegelden de hele middag vanwege deze volstrekt onschuldige stoutigheid.

Maar hier voelt het raar om kinderloos midgetgolf te spelen. Beetje sneu ofzo. Maar de vaders en zoontjes die heel fanatiek willen winnen bij midgetgolf, en de moeders en dochtertjes die maar wat meehobbelen, dat voelt óók sneu. Het kerngezin, de hoeksteen van de samenleving.

Avondje midgetgolf kíjken met pizza en biertje en erover filosoferen is echter echt genieten.

Geen opmerkingen: