dinsdag 9 augustus 2011

Durf

'Vijf schrijvers tegelijk interviewen, Lucie en Vinnie durven wel', zet Hani502 op haar blog

We zijn aan een reeks Rondetafelgesprekken begonnen. Dit is deel twee.  Deel één was drie weken geleden. Ditmaal vijf schrijvers. Was het al niet eenvoudig om begin augustus een uitgebalanceerd gezelschap bij elkaar te vinden, want iedereen is op vakantie, uiteindelijk ben je blij met iedereen die ja zegt, dan zit je daarna met de werkelijkheid. We hebben  een zestiger, twee vijftigers, een veertiger en een twintiger. De dertiger mist.

Ze gaan nauwelijks in op de stellingen die wij poneren, maar berijden voornamelijk hun eigen stokpaardjes. Onze wanhoop is groot, dat zie je zo aan deze foto. Alle vijf praten ze steeds meer en steeds drukker door elkaar heen. Ze doen ongezouten uitspraken die ze niet willen adstrueren. Laten zich lekker gaan. Ditmaal leidt Vinnie het gesprek en mag ik de volstrekt chaotische aantekeningen uitwerken. En wel vanavond nog. Vinnie zal me af en toe sms-en om te checken of ik nog wel aan het typen ben.

De twintiger van het gezelschap is verreweg de leukste. Zij heet Renske Jonkman en is drie weken geleden met haar debuut gekomen, ze is nu Boek Van De Week bij AKO en haar tweede druk is al in de maak.

Geen opmerkingen: