woensdag 24 november 2010

'Spraak' en 'data'

We dáchten dat het klaar was met die iPhone, dat alles het weer deed. Maar dat is niet zo. Dat kwam omdat ik thuis was. En thuis is er wifi. Op het werk is geen wifi. Ik kan met de Iphone wel bellen, maar waar geen wifi is krijg je steeds de mededeling dat er geen datanetwerk beschikbaar is. Dan kan je niet op internet. Dat is op zich niet erg, maar eenmaal gewend aan de iPhone is het onderweg behoorlijk wennen zónder.

Ik weer naar die geplaagde ict-afdeling. Hallo! Daar ben ik weer! Inderdaad heeft het nieuwe bedrijf ons alleen een telefoonabonnement gegeven, niet een internet-abonnement. Wordt nu weer aan gewerkt.

Wat een kromspraak komt er per dag toch over je heen. Melding van Vodafone aan onze ict: 'Op alle aangegeven aansluiting is data geactiveerd. Dit is direct met spraak geactiveerd. Ik raad u aan de instellingen in de toestellen te dubbel checken. Verder is er vanmorgen vroeg officieel een melding afgegeven door Vodafone dat zij op het moment een landelijke netwerkstoring hebben op het gebied van data. Wat ook een reden kan zijn dat data niet functioneert. Dit kan al een tijdje sluimeren eer dat officieel gemaakt wordt. Netwerk technisch staat alles goed. Helaas hebben wij geen inzage in wanneer dit opgelost is. Onze excuses daarvoor.'

Zal wel weer een weekje duren.

Geen opmerkingen: