zondag 21 november 2010

Tip: kip

Het is zondagmiddag. Ik houd mij onledig met het uitvoeren van een instructie van de ICT afdeling van de zaak. Doel is de iPhone weer aan de praat te krijgen. Dus hangt het apparaat nu aan iTunes, teneinde de 'simlock' op te heffen. Ik geloof er helemaal niet in, maar goed, toch maar proberen. De iPhone moet een half uur aan de computer hangen. En dan er weer uit.  En dan er weer aan.

Bij iTunes verschijnt alleen de mededeling 'De simkaart in deze iPhone wordt niet ondersteund. Alleen compatible simkaarten van een bevoegde leverancier kunnen worden gebruikt.' Verder gebeurt er niets. Er zijn in Javastraat talloze Turkse telefoonzaken die beweren simlocks op te heffen. Maar is het wijsheid daar naartoe te gaan met een iPhone van de baas? Een iPhone van de baas heeft echt nadelen.

Kan ik net zo goed tussendoor een receptje plaatsen dat ik gisteren gemaakt heb en waar ik goed succes mee scoorde. Uit het kookboekje De allerlekkerste Indiase gerechten. Makkelijke overheerlijke recepten, stap-voor-stap beschreven (Parragon 2004).

En nee hoor, ook na de instructies woord voor woord gevolgd te hebben - na een half uur iPhone loskoppelen en weer aankoppelen - verschijnt niet - zoals door de instructie voorspeld - dat er een nieuwe provider / carrier is gevonden. Ik blijf onbelbaar. Maar u bent weer een lekker receptje rijker.

Geen opmerkingen: