donderdag 4 november 2010

Tijd Maken

Het nieuwe nummer is in het kader van de Maand van de Spiritualiteit een soort special geworden. Het thema van de Maand dit jaar is Tijd Maken, hét issue van de hedendaagse mens. Moet dacht ik ook voor onze lieve lezers opgaan. Zes lezers heb ik dus gevraagd hoe zij dat doen, in hun leven en werk: tijd maken. En welk boek ze op dit terrein het beste vinden. Leuke stukjes zijn dat geworden. De een gaat lego-en met zijn zoontje, de ander zwemmen. Foto erbij en lievelingsboek.

Bij Leen op bezoek. We zien elkaar elke week in het Händel-klasje en genieten dan volop, maar praten nooit eens bij. En om 22 uur als het klasje klaar is gaan we gauw ons weegs naar huis, want het leven is zo vol en we moeten naar bed om het vol te houden. Spreken we eindelijk af, zitten we allebei wel een uur door elkaar heen te kakelen hoe vól onze levens zijn. Heb jij dat nou ook? Ik dacht dat ik dat alleen had. Dat je almaar wat te doen hebt. En dat je dan ineens het lakens opvouwen niet meer kunt opbrengen.

Bij mij is het vooral of pianospelen of tekenen/kleuren om even in een staat van tijdloosheid terecht te komen. Deze mandala heb ik deze week gemaakt door 's morgens vroeg en 's avonds laat een kwartiertje te kleuren. Stelt u zich voor: dat doe ik dan om kwart voor zeven in de ochtendstond. Om Tijd te Maken.

De lievelingsboeken (mèt link):
- Steve Taylor, Tijd maken. Tijdsbeleving en hoe we ermee omgaan
- Theo Fischer, De kunst van het nietsdoen
- Christina Feldman, Boeddhistische meditatie: leven in aandacht, een gids voor beginners
- Thich Nhat Hahn, Mindfulness. Voor een gelukkig leven
- Joke J, Hermsen, Windstilte van de ziel
- Jon Kabat-Zinn, Waar je ook gaat daar ben je

Geen opmerkingen: