vrijdag 5 november 2010

Onze eigen Brokeback Mountain

Zoals ik al schreef: het nieuwe nummer ligt bij de post. Even iemand een veer in de reet steken. Ik ben zo blij met Hani501 als onze fotograaf. Ook als mens hoor, maar nu even als fotograaf. Ze maakt zulke leuke en goeie foto's. Als ze binnenkomen per mail schalt er vaak een lach door de burelen. Dat hoort zij dan niet. Dan maar zo.

Die mannen op de foto: ik moet ze dan interviewen, wat soms wel maar niet altijd meevalt. Bij deze twee was het probleem dat ze niet gewend zijn met de pers om te gaan en dat ze maar drie kwartier uittrekken voor een groot interview. En in die drie kwartier proberen ze dan indruk op jou en op elkaar te maken met deftige management-speak, terwijl jij natuurlijk inzet op doe-maar-gewoon, dan gebeurt er tenminste wat.

Het is best een aardig interview geworden; ik denk dat veel van onze lezers zich erover zullen opwinden. En erover gaan praten. En daar gaat het maar om. Hani501 heeft het met de foto helemaal goed gemaakt. Twee niet-stadse heren in ruitjesoverhemden. In het binnenwerk staan ze zelfs gearmd op de foto. Ze werden er helemaal zenuwachtig van, vertelt ze, want ze vonden het een beetje 'homo'. Het is je reinste Brokeback Mountain!

Geen opmerkingen: