vrijdag 26 november 2010

De eerste dag

Ik moet nodig gaan slapen, want de tweede gebedsdienst morgen is om half zeven. Half acht is het ontbijt. Acht uur de derde gebedsdienst en om 09 uit komen wij alweer bijeen voor de tweede thema-bijeenkomst. Wel druk hoor, zo'n geleide stilteretraite. Maar ik treed het voor zover het in mijn vermogen ligt allemaal tegemoet met open geest. Ik heb er zelf voor gekozen, tenslotte. Niemand heeft me gedwongen.

De abdij en omgeving heb ik nog niet verkend, het moet hier prachtig zijn. Tot nu toe beperk ik het tot mijn celletje. Met mijn eigen vrolijke dekbedovertrek, mijn eigen handdoeken en toiletspullen, mijn tekenspullen en mijn ochtendjas is het best een beetje van mijzelf al.

Het overlevingsmechanisme is hetzelfde als thuis: tekenen en kleuren. Daar word ik erg rustig en gelukkig van. Alleen het christelijke vind ik wat moeilijk. Er zijn zoveel teksten. Zelfs een stliteretraite bouwen ze vol teksten. Morgenvroeg krijgen we 'overhoring' van 1 Petrus. We hebben een tekst meegekregen waar we morgenvroeg van moeten inbrengen waar je je mee wilt verbinden of niet. Aan mij nu de kunst een béétje mee te doen zonder in de contramine te schieten,

Geen opmerkingen: