vrijdag 19 november 2010

Gemist: lieve sms-jes

Vanochtend bij het ochtendprogramma 'Ochtendspits' (de opvolger van Ontbijt-tv) stuit ik op etiquette-deskundige Reinildis van Ditzhuyzen die mag vertellen hoe wij met zijn allen moeten omgaan met de zegeningen van de smartphones. Ik had het er laatst ook al over met Leen. Waarom is krant lezen gezéllig als je samen ontbijt en iPhone of iPad-lezen asociaal? Het zijn van die vraagstukken. 

Maar het is wel aan de hand. Je moet gezinsgenoten / kinderen verbieden tussen 18 en 20 uur te smartphonen, zegt Reinildis. Bijvoorbeeld. Dan merken mensen ineens dat ze ook weer eens met elkaar praten. Zelf ben ik niet zo van het afkeuren van nieuwe ontwikkelingen, ik onderzoek ze liever en beweeg mee met de uitkomsten van mijn eigen onderzoek. Maar ik heb niet te maken met  smartphonende partner of kroost.

Nu ik al ruim anderhalve week zonder werkmail op mijn smartphone leef, en  sinds maandag ook niet meer kan sms-en merk ik het verschil wel. Het is echt een stuk rustiger zónder al die input, maar  er is ook een nadeel: wie weet hoeveel lieve sms-jes men mist.

Geen opmerkingen: