dinsdag 23 november 2010

Zout der aarde

Als je thuiswerkt mag je om half acht opstaan. Dat scheelt toch een uur en een kwartier. Het voelt als gigantisch uitslapen. Héérlijk. Het weer baart Nederland zorgen. Het gaat namelijk sneeuwen. 

Zout is er nu genoeg, zie ik net op Ochtendspits., in tegenstelling tot vorig jaar toen et zout op was. Behalve dat Rijkswaterstaat miljoenen tonnen heeft ingeslagen zijn er dit jaar ook particuliere bedrijven die zout  aanbieden. Die hebben ook miljoenen tonnen zout opgeslagen. Winkeliers, bejaardenhuizen particulieren kunnen daar een zakje zout bestelen en dan wordt dat gratis thuisbezorgd. Jed kan het ook gratis halen bij een gemeentelijk of provinciaal depot, maar het voordeel van dit particuliere initieatief is is dat je niet naar een depot hoeft te rijden en zakken zout zeulen. Hij heeft al (getal kwijt) heel erg veel verkocht.

Het plan was komend weekend in retraite te gaan in een abdij te Tilburg. Het verhaal over mij en deze abdij heb ik nog nooit gedaan. Maar het lukt mij niet er te geraken. De eerste keer in januari zou ik er op cursus  en toen was de verhuizing van Amsterdam naar Capelle. Vorige maand afgelopen oktober zou ik in de herkansing en toen was precies die dag de voorlichtingsbijeenkomst van het UWV en de kennismaking met de nieuwe eigenaar. Toen kwam de retraite op mijn pad. Een weekend in een cel.

Ben heel benieuwd of het organiserend comité de retraite in verband met de sneeuw afgelast of doorzet. Dan wordt het vrijdag waarschijnlijk naar Tilburg kruipen.

Geen opmerkingen: