Het recept van de Indiase bonensoep van afgelopen woensdag. Wegens succes hier geplaatst. Soep is mijn specialiteit. Erwtensoep is lekker, minestronesoep is lekker, maar deze Indiase bonensoep smaakt net weer ietsje anders. Er zit waanzinnig veel groente in. Moet je wel ergens koolraap en pastinaken kunnen kopen, en dat kan tegenwoordig bijna alleen maar op de markt, want de supermarkten hebben al die ouderwetse groenten niet meer, maar je kunt ook wel wat weglaten of door iets vergelijkbaars vervangen.
We zijn het er over eens dat juist al die Indiase kruiden maken dat je vlees niet mist. Deze is eenvoudig. Er moet 'currypasta' in, dat had ik niet, ik heb garam massala genomen. En als je dat niet hebt, dan kan het natuurlijk ook met een kerrie. En als je geen zwarte-ogen-bonen hebt, dan neem je gewoon witte of bruine bonen. Klik twee keer op het plaatje en het wordt leesbaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten