vrijdag 17 december 2010

Code Rood

Sneeuw in Holland. We mogen de straat niet meer op. Hoezo niet mogen? Ik ben er al. Op straat. En er is geen weg meer terug. Ik ben al drie uur onderweg en ergens bij Vinkeveen. De ring A10 staat helemaal vast, hoor ik op de radio. Driemaal in de rondte. De Zeeburgertunnel is afgesloten. Hani501 belt dat ze er uren over heeft gedaan van Zeist naar de Rivierenbuurt. Staat nu definitief vast op de Van Woustraat. Daar ben ik nog lang niet.

Ach, ik vind het best lollig, zo erg als het is. Op Radio 1 hoor ik een geestig verslag van verslaggever Jeroen Wielaert die al 4 uur op de A10-west staat. Hij heeft 3 uur gedaan over afslag Bos & Lommer en afslag Olympisch Stadion. De mensen gooien sneeuwballen met elkaar op de snelweg.

Het KNMI heeft Code Rood afgekondigd. We moeten de deur niet meer uit. Vanmorgen vroeg was het nog Code Oranje. Maar toen ik dat hoorde zat ik al lang - en nog geheel probleemloos - in de auto naar Capelle. Alleen maar omdat ik er een belangrijke afspraak had. De afspraak kwam niet opdagen.

Straks, eenmaal uít de auto, dan ga ik het allemaal ook nog móói vinden.

Geen opmerkingen: