donderdag 9 december 2010

'Spitsalarm'

Wout sms't laat dat er file-alarm is. Echt weer zo'n ANWB-ding, denk ik, verdringend dat ik er dinsdag ca 3 uur over gedaan heb om te Capelle te geraken, waarvan bijna een uur muurvast in Nieuwerkerk. Ik besluit het open te houden tot de ochtend, en dat het allemaal vast wel meevalt.

Op de radio zeggen ze om half zeven ook dat het minder erg is dan verwacht, alleen in Drenthe sneeuwt het en en rond Arnhem, maar het is vooral 'verraderlijk', 'je kunt het niet zíen'. In de randstad is er eigenlijk niets aan de hand, nog niet, zeggen ze er dreigend bij, maar in Den Haag is het wel spekglad. Dat melden dan weer luisteraars.

Ik besluit - nog steeds tegen beter weten in - tot de auto, tot ik zie dat er centimetersdikke ijzel op de ruiten zit. De nieuw aangeschaftede-icer helpt geen mallemoer. Dan toch maar naar Station Muiderpoort. Onderweg langs de Insulindeweg hebben de auto's helemaal geen ijs op de ruiten. Ik woon ook echt oer daar op de dijk. En ja hoor: Vertraging. Propvolle trein. Japanse toestanden.

De Telegraaf uit forse kritiek op het 'Spitsalarm. 'Het is slecht dat je hoog van de toren blaast', zei Patrick Potgraven van de VerkeersIinformatieDienst in het programma 'Ochtendspits' van WNL. Ook op Radio West was Potgraven kritisch op de waarschuwing van de ANWB. 'Dit soort waarschuwingen moet je aan de overheid overlaten.' Volgens de VerkeersIinformatieDienst is het nu drukker dan normaal, maar dat komt juist doordat mensen vanwege het 'Spitsalarm' vroeg op pad gingen.

Geen opmerkingen: