woensdag 15 december 2010

Langs de Hollandse IJssel

We hebben Kerstontbijt voor alle redacteuren in Hotel New York te Rotterdam. Vorig jaar hadden we daar ook al Kerstontbijt . Toen huisden we nog bij Sloterdijk te Amsterdam, maar wisten we al dat ze ons naar Capelle gingen verhuizen. Toen hoopten we nog dat met argumenten dat tij te keren was. Het Kerstontbijt toen was goedbedoeld en lekker, maar vreselijk. Er waren ook al collega's vanuit Houten  naar Capelle verscheept, van wie sommigen uit Nijmegen moesten komen. Het waren heus aardige mensen, maar zij waren ook tamelijk mies  en mopperig van de dingen. Wij konden hun verhalen er niet goed bij hebben.

Nu is het allemaal anders. Het ontbijt is lekker en leuk. De nieuwe collega's en wij zijn aan elkaar gewend geraakt en ook een beetje gehecht en zij gunnen ons onze terugkeer naar Amsterdam van harte. Ook al zijn we als Amsterdammers altijd een beetje afgezonderd geweest en gebleven. Er waren van ons uit gezien eenvoudig teveel nieuwe collega's om mee te socialisen. Liever werkte je hard door om weer naar huis te kunnen.

Na afloop van het kerstontbijt gaan we met zijn vieren in mijn bolide door Capelle: Nieuwe Baas, Vinnie, Roro7 en ik. Even toeren langs de Hollandse IJssel. Voor het eerst even verder dan het oerlelijke bedrijventerrein. Op zoek naar iets pittoresks en naar Jan Peter Balkenende.

Het is aftellen. En op de laatste dag - hoe eerder hoe liever- zullen we hier ergens uit eten.

Geen opmerkingen: