woensdag 22 december 2010

Op Visite










Nu ik toch in Amsterdam ben wegens weersomstandigheden ga ik maar eens op visite in het nieuwe kantoor. Van de buitenkant plus nabije omgeving word je niet vrolijk, het is een soort onafgebouwd bedrijventerrein, Amstel Business Park, maar binnen en eenmaal boven (eerste etage)  is het een stuk beter. Licht!

Ook weer een kantoortuin, dat wel. Een gezellig keukenhoekje waar de aanstaande collega's hun bammetjes eten. Waarover praten zij? Ze vertellen hartstochtelijk over de parkeermeters. Die zijn een crime. Parkeren kost slechts 0,30 per 3 uur, dat is mooi, máár: je kan niet langer dan 3 uur betalen en de controle is heel strak. Dus je moet elke drie uur naar beneden, bij-pinnen. En niet vergeten, want Parkeerbeheer woont naast dit kantoor. Zodra de parkeerwachten naar buiten komen gaan ze eerst deze parkeerplaats controleren. Ben ik even blij dat ik straks op de fiets kan! 

De nieuwe collega's denken dat ze wel kunnen inschuiven en dat er best zeven collega's bij kunnen. Ik denk dat helemaal niet. Maar goed, wel erg fijn dat ze zo blijmoedig en positief zijn.

Er is goede taart op de Rijnstraat, vertellen ze. 'Zingen jullie bij verjaardagen,' vraag ik. 'Hard?' Nee dat doen ze niet. dat brengen wij dan in, vertel ik. 'Op de stoel?' 'Op de stoel.' 'Ze rillen ervan. Het is heel therapeutisch', leg ik uit, 'je wilt niet, je durft niet, maar eigenlijk geniet je er enorm van.'

Het terreintje ligt aan de Weesper Trekvaart, dat is een idioot oud kanaaltje met griebuswoonboten met ongetwijfeld oude rechten voor het leven. Dat maakt zo'n Business Park wel weer fascineren.

Geen opmerkingen: