donderdag 30 december 2010

Einde 2010

30 december, Dag van het Grote Opruimen. De praktische zaken  die je vrijwel dagelijks een beetje op de ziel zitten wégbergen,  zodat je ziel dáár tenminste vrij van is. Het zijn van die levenswijsheden die men een paar keer per jaar opnieuw moet ontdekken.

2010 was een roerig jaar, Bij mij is het altijd roerig, maar dit jaar was het extra roerig, met eerst de verhuizing van het huis, en toen van het werk, en toen het faillissement en nu Mutti's hoofd waar steeds meer in kwijtraakt. In huis zie je het terug aan de stapels, waar ik steeds geen moed voor had en heb.

30 december is dé uitgelezen dag om stapels weg te werken. Eerst in de woonkamer (boeken van de stapel in de kast en boeken uit de kast naar buiten) en vervolgens in de werkkamer die nog  steeds geen duidelijke invulling heeft. Die heeft sinds de 120 verhuisdozen er uitgewerkt zijn geen boost gekregen. Daarvoor moet-ie eerst verder leeg. Het moet de werk- en hobbykamer worden. Maar hoe? Wie maakt een Plan voor mij?

De fotoboeken des levens mogen boven blijven. Allemaal. Mijn werk (mijn gehele oeuvre van voor 2000, Verzamelde Artikelen vanaf 1984, alles enorm geordnerd) gaat stapelsgewijs naar de schuur. Tien keer vier á vijf zware mappen onder de arm drie trappen af, vijf zware deuren door. Ach, als het eenmaal gedaan is en achter de rug valt het eigenlijk reuze mee. Nu alleen nog de torendoge stapel administratie afhandelen en opbergen in de ter zake doende ordner, en klaar is 2010!

Geen opmerkingen: