vrijdag 3 december 2010

Handgewapper

De tekendocente van Bobby doet ook aan houtbewerking en heeft een uitnodiging gestuurd voor een Spiritual High Tea in de Angelshop aan de Oudegracht. Of ik meega. Alleen al het idee dat ik dat een jaar of wat niet eens gedúrfd had doet me instemmen. Geen idee wat een Spiritual High Tea zou kunnen inhouden.

Het is helemaal niet eng. Spiritual High Tea klinkt heel wat hoogdravender dan het in werkelijkheid is. Er is een tafeltje met lekkere etenswaren en daar mag je zelf wat van nemen, maar er is geen plek om te zitten genieten. Zitten kun je aan de tafeltjes van de mensen die wat aanbieden. Het is een beetje onduidelijk wie wat doet/aanbiedt, maar we gaan eerst maar eens bij Karin praten over bomen en takken.

Bobby biedt me een houtplakje aan. Eigenlijk vind ik het een beetje geitenwollensokken, maar het is ook mooi en lief. Ik ga alle uitgestalde plakjes hout aandachtig bestuderen en kies er dan een uit met een oranje hart. Hij blijkt van een takje van de 'Christusdoorn' te zijn. Het doet me denken aan een exuberante zilver met barnsteen armband die ik ooit in Ierland kocht, prachtig dooraderde steen. Volgens Karin was dit takje gewond en komt dat vlammende oranje in het houtplakje daardoor. Zij snijdt dus plakjes hout en schuurt die tot ze super glad en en zacht zijn. Dan gaan ze in de lijnolie.

Nadat we een half uur over bomen geconverseerd hebben (ik breng ook nog de Ginkgo Biloba in, die vindt ze heel mooi, die is volgens haar knalgeel van binnen) wil ik ineens het Amsterdamse Bomenboek hebben. Het plakje staat me trouwens mooi en niet echt geitenwollensokken achtig. Bobby koopt ook een  houtplakje voor zichzelf en daar heb ik dan ineens meer moeite mee. Dan lijk je zo'n spiri-man. Hij doet 'm maar weer af.

We hebben nog een kwartiertje stuk te slaan. Ik hoop dat er ook een aura-lezeres is, nu ik hier toch ben. Maar ze hebben allemaal geen bordjes die expliciteren wat ze doen. Dus we komen bij een mevrouw uit die Prana Healing blijkt te doen. Ook goed. Ze legt ons van alles uit, maar wij willen alleen maar allebei een healing ondergaan, ook al duurt-ie maar drie minuten. We mogen om de beurt op haar keukenstoel plaatnemen, waarna ze om ons heen gaat lopen wapperen, het aura te reinigen. Behalve diepe ontspanning (maar dat is niet zo raar als je gaat zitten na een hectische dag en iemand loopt een beetje om je heen te wapperen) voelen we allebei weinig.  Maar het is een aardige vrouw en ze heeft goede ntenties. Ik wil wel eens een hele dág meer van zulke ongein ondergaan.

Filmpje op CBS over Pranic Healing: 'Getting Well with the Wave of a Hand'.

Geen opmerkingen: