woensdag 15 augustus 2018

2:5 Vastendieet

Hani501 maakt me attent op het Vastendieet. Vijf dagen per week eet je gewoon en twee dagen per week ‘vast’ je, dat wil zeggen je mag 500 calorieën. Een Britse wetenschapsjournalist Michael Mosley heeft er in 2012 een BBC-documentaire over gemaakt en sindsdien is het een rage. Danwel een brede beweging. Nooit van gehoord maar ik mis ook veel. Je valt af en wordt veel gezonder en leeft langer, om het maar even kort door de bocht samen te vatten. Wie wil dat niet? 

Ik bekijk de documentaire, Google een beetje en ontwaar er een heel commercieel circus omheen, wat me altijd afstoot. Maar het boek is ook te leen via de bibliotheek. Het gaat er niet alleen om wat je binnen die 500 toegestane calorieën wel en niet mag en kunt, maar vooral dat je je systeem 2 dagen per week rust gunt. 

Ik moet meteen denken aan het Dr. Ritter Weizen-Diät dat we tijdens onze studie jaarlijks deden. Eind jaren zeventig. Zou dat nog bestaan? Dat heette ook een vasten-dieet dieet. Een reinigingsdieet. Bij de reformwinkel kocht je een doos vol flessen. Het begon met een liter zuurkoolsap, waardoor je darmen leegliepen. Dat was vies! Daarna nam je driemaal daags nam een soort Brinta-papje met water. Dat waren die Weizen. En je nam een multivitaminenpil en dronk elke dag een fles tomatensap en/of groententomatensap. Je kreeg heel erg hoofdpijn omdat je geen koffie mocht. Maar als de eerste drie dagen knallende hoofdpijn voorbij waren zag je het licht. Als een vlindertje. 

Vandaag ga ik niet beginnen want ik ga uit eten. Morgen dan maar?

Hier is de BBC-documentaire bij de NTR te zien.

En dan is er ook nog een film van een lezing die hij houdt:

Geen opmerkingen: