vrijdag 24 augustus 2018

Rijnoever

Net voor onze vakantie verhuisde Nichtje met manlief en hun twee Bébé’s van Nijmegen naar Oosterbeek. Ik heb toen nog een dag helpen schoonmaken en schilderen en moet nu nodig kijken hoe ze daar zitten. Ze wonen beeldschoon in een mooie ruime nieuwbouwwoning aan de rand van het dorp aan de uiterwaarden van de Rijn. Oosterbeek is echt een droomdorp, vlak bij de stad: onder de rook van Arnhem.

Ik begin bij tuincentrum in Wolfheze waar ik een grote pot winteranemonen koop voor hun tuintje. Geen keten, maar een particulier bedrijfje met een eigenares die alles weet over haar planten. Deze anemoon bloeit nog tot november, belooft ze.

Een kwartiertje kuieren van het nieuwe huis is de allerleukste droomcamping die je kunt voorstellen. Met een heerlijk cafeetje. Ik lees Bébé boekjes voor  terwijl Nichtje de tweede dochter de fles geeft. De camping is  kleinschalig, smaakvol, en veel tenten. Auto’s op de parkeerplaats en niet bij de tent. Er is zelfs een pipowagen die je kunt huren. Ik zie me zelf daar zo een paar dagen gaan zitten. En dan elke dag even de Bébé’s voorlezen. 

O, ik had alles al over Oosterbeek verteld.

Geen opmerkingen: