zondag 26 augustus 2018

Heaven

Lucie! You’ve brought me to heaven’, zegt de Australische gast. Ze is de hele dag door nogal complimenteus, maar deze had ik nog niet mogen ontvangen. We zitten in een binnentuin onder de Domtoren - Flora’s Hof - en luisteren naar een concert op het carillon. Arie Abbenes, de emeritus stadsbeiaardier, speelt muziek voor klavecimbel en orgel van de 18e-eeuwse componist Claude-Bénigne.

De klavecimbel is wel het thema van de dag. Ze had een kaartje voor me gekocht in voor een concert van Ursula Duetschler in de Lutherse kerk, op grond van een foto die we allebei geïnterpreteerd hadden als dat zij een oud soort accordeon zou spelen. Maar nee, klavecimbel. En dat terwijl ik op de openingsavond al onthuld had dat ik niet zo van klavecimbel houd. Maar ik doe mijn best terwijl ik wat Google op de geschiedenis van de klavecimbel en het verschil tussen klavecimbel en piano. Het is een enorme precisie en vingervlugheid. Knap. En er zijn mensen die van klavecimbel houden, dat is duidelijk. Mijn gast is er één van. 

Daarna gaan we een soepje eten in de Hortus een dan dit. Zo is een dagje Festival goed te doen. En dan naar Flora's Hof.  ‘I could sit here for the rest of my life’, zegt de Australische gast.

Geen opmerkingen: