zaterdag 18 augustus 2018

Tweede ronde

Eindelijk naar de zaterdagse plantjesmarkt op het Janskerkhof geweest. Ondanks de zere rug lukt het me gelukkig nog wel om op mijn iets te hoge herenfiets te stappen en te fietsen.

Naar de plantjesmarkt: dat moet ik vaker doen. Wat me tegenhoudt is pure lamlulligheid. Dat ik op zaterdagochtend helemaal naar de binnenstad moet fietsen. Maar hier kun je alle groenteplantjes per stuk kopen à 0,20 en ze hebben heel veel soorten en voorraad en hele goede kwaliteit. Ik ben helemaal om en koop 2 prille palmkooltjes, 2 prille boerenkooltjes en een spitskooltje. Samen met de vangst bij Menken te Heeg eerder deze week heb ik ineens weer een hele nieuwe kweekbak. Een nieuw seizoen. De moestuin in Oud-zuilen loopt tot half november dus daar heb ik nog wel drie maanden!  Het is gewoon een kwestie van je committeren. En sinds dat dagelijks gieteren afgelopen maanden valt nu alles mee. Je kan gewoon toe met 1 à 2 keer per week onkruid wieden.

Eenmaal terug thuis overvalt me trouwens alsnog die luiheid en poot ik voorlopig even alles in potjes in de achtertuin. Even op krachten laten komen voor ze de volle grond in gaan. Ik geloof niet dat het nodig is, maar het voelt wel heerlijk zorgzaam. En lui.

Geen opmerkingen: