vrijdag 31 augustus 2018

My First Yoga

De zoektocht van vorige week naar yoga in de buurt  brengt me naar de eerste proefles: Rustige Hatha-Yoga. In het buurthuis om de hoek. Die les leek me het veiligst qua ambitieniveau. Het is natuurlijk maar net wat je wilt bewerkstelligen met yoga: ontspanning, ademhaling, stretching of ongelofelijke standjes en kunstjes.

Omdat ik niet zo lenig ben met name in de onderrug ben ik bang dat iedereen alle kant op kan stretchen. Behalve ik. Vooral de oefeningen met de neus naar de knieën en vooroverbuigen met de handen plat op de grond: dat kan ik echt niet. Ik weet heus wel dat je het voor jezelf doet en dat iedereen daar echt met zichzelf bezig is en niet met jou, maar toch.

De juf is heel mooi en slank en soepel en yoga-modieus in een grijze legging met mooie roze roosjes, maar de medecursisten zijn voornamelijk wat oudere dames, de helft zijn tamelijk corpulente zeventigplussers. Deze les is zo gemakkelijk, ik ben bijna de lenigste van de groep.  Tot mij verrassing kan alle oefeningen moeiteloos. Volgende week maar eens de gewóne Hatha-yogales proberen.

Na afloop drinken de dames koffie. Vooral de oorspronkelijke Zuilenaren blijven. En qua leggings gaat er een wereld voor je open. 

Geen opmerkingen: