vrijdag 24 augustus 2018

Elfenbloem

We hebben twee voormalige buurvrouwen van Bobby uit zijn oude flat te eten. Ze zijn hier voor het eerst. We wonen hier alweer ruim drie jaar. Het voordeel, zeggen ze, is dat de tuin nu klaar is. Hm, hum ik.

Sommige stukjes in ons achtertuintje zijn echt drie keer niks. Vooral die bij de zuiderschutting. Daar is al drie keer nieuwe monnikskap geplant die het in de schaduw goed moet  doen maar die niets doet. Grr. Vorige week op de plantjesmarkt zag ik hoge anemonen staan en de wervende tekst voor onwetende tuinliefhebbers: ‘Bloeit tot november! Ook in de schaduw!’ U begrijpt: dat wil ik wel. 

Dus toen ik gisteren bij de tuinderij in Wolfheze langs ging om een bloeiende plant voor Nichtjes nieuwe ook nogal omschuttingde tuintje te kopen vroeg ik aan de eigenares-deskundige wat zij mij kon aanbevelen voor een stadstuintje zonder zon. Dus behalve die anemoon (op deze staat trouwens dat-ie maar tot oktober bloeit) koop ik ook een 'epimedium'. Elfenbloem. (De anemoon is op de foto de hoge, de epimedium is de lage.) Die epimedium heeft zulk leuk oranje-groen blad, die is ook al zónder bloemetjes een bron van vreugde. Bloeit - als je ze mag geloven - in april en mei met lila elfjes. Hè, héérlijk vooruitzicht.

Geen opmerkingen: