dinsdag 14 augustus 2018

Fryslan boppe

Dagje naar Lytshuzen. Friesland. Eerst spreken we af bij tuincentrum Menken om nieuwe groentetjes te kopen. Ze hebben er niet zoveel meer, het moestuinseizoen is duidelijk voorbij, maar ik scoor toch nog wat boerenkool, savooiekool, broccoli en bietjes. Hani501 wil graag nog wat slaplantjes, maar die zijn er niet meer. Ik adviseer haar zaadjes te kopen en te zaaien. Volgens mijn zaaikalender kan dat tot 15 augustus. 

We gaan onze vakantiefoto’s bekijken. Zij heeft 10 dagen gevaren en drooggelegen op de Waddenzee, met práchtige foto’s van zee en modder en luchten en zeilboten en zeehonden. Ik op mijn beurt heb prachtige foto’s van Zweden en de tent. 

Dan gaan we fietsen. Dat is nieuw. Nooit wilde zij fietsen, maar sinds een jaar sinds zij een e-bike heeft houdt ze van fietsen. Ik mag op de gewone fiets, met een forse Friese wind tegen. We gaan dus maar niet zo ver, naar Oudega en wandelen vanaf daar naar Sandfirden. Wat is Fryslan tot mooi wijds. 

Terug te Oudega eindigen we op een terras waar net een wespenplaag is losgebarsten. De onderneemster zit er mooi mee. 

Weer thuis gaan we tuinieren en de bietjes, andijvie, en de buddleia in de grond zetten. En de slazaadjes in een kweekbak. Of we het vakblad missen, vragen we elkaar. Enerzijds anderzijds. En hoe we nu verder gaan. Vandaag vooral maar genieten van het dagje genieten. Topdag.

Geen opmerkingen: