donderdag 30 augustus 2018

Schots

De Australische gast is nog niet weg hoor, mocht u dat denken. Ik had alleen - mijzelf kennende - de logeerpartij gelimiteerd tot 5 dagen. Ze gaat all the way met het festival dat tot zondag duurt en logeert nu in een wonderlijk cheap hotel hier in de buurt.

Zoals gezegd is ze erg goed in het leggen van contacten, en daar maak ik af en toe dankbaar gebruik van. Zo heeft ze twee jonge musici uit Londen aangesproken nadat ze een concert met oude Schotse muziek gegeven hadden. Ik heb ze gevraagd voor een interview voor mijn blog en dat vinden ze leuk. We spreken af in de StayOkay op het Neude. Wat een leuk hotel. Dat ga ik iedereen aanbevelen die in Utrecht komt logeren. 

Ze heten Mary-Jannet Leith en Thomas Allery, samen vormen ze het Londense Ensemble Hesperi. Zij speelt blokfluit en hij klavecimbel. Ze wonnen vorig jaar bij het Festival de Audience Award van de Fringe Concerten. Als prijs mochten ze dit jaar onder de noemer 'Fabulous Fringe' optreden in de Grote Zaal van Tivoli Vredenburg.

Hoe zijn jullie bij het Festival Oude Muziek terechtgekomen?
Mary-Jannet Leith: ‘Vorig jaar hadden we ons vorig jaar ingeschreven voor de Fringe-concerten. Elk ensemble kan zich inschrijven en de organisatie kiest wie er mee mag doen. Wij wonnen de Audience Award en de prijs was dat we dit jaar als Fabulous Fringe wéér mee mochten doen.'

Geen opmerkingen: