zaterdag 18 augustus 2018

Adriene

Al twee dagen heb ik nogal rugpijn. Vooral last met gaan zitten en opstaan. En onafhankelijk van elkaar bepleiten afgelopen week twee vriendinnen yoga. Misschien is het een teken dat ik er iets mee ga doen. Yoga is overal goed voor, tenslotte.

Ooit kocht ik een heel leuk blauw yoga-kussen, met Indiase olifantjes, in een bui met goede voornemens, maar het is er nooit van gekomen met mij en yoga. Het yoga-kussen is nauwelijks blauw meer en hoewel vrijwel ongebruikt helemaal scheef en verschoten. Een paar maanden geleden meldde ik mij nog aan voor een oriëntatie-sessie bij een yoga-klasje aan de Amsterdamsestraatweg, maar ik ben toen toch niet gegaan.

Hani501 bepleit ‘Yoga with Adriene’ op YouTube. Ben heel benieuwd naar Adriene. Ze is heel jong en mooi. Nederig als ik ben met mijn rugpijn begin ik eerst maar met een lesje ‘Yoga for Seniors. Soft and Easy’. Het duurt ruim een half uurtje. Het stelt nauwelijks iets voor, qua inspanning dan. Maar het ademhalen is wel een hele opgave. Zonder dat ik het door heb blijk ik heel licht en oppervlakkig te ademen. Hier is het steeds: ‘Take A Deep breath...’ Ook al is het soft and easy, je moet wel dat half uur doorgaan en niet stoppen.

Overigens vind ik het wel tamelijk stom om naar een iPhone te staren terwijl je yoga-oefeningen doet. Op de fiets naar een klasje in de buurt is denk ik beter. Maar op deze manier kun je wel thuis je  smoesjes opzij zetten en stante pede je goede voornemens waarmaken.

Geen opmerkingen: