donderdag 2 augustus 2018

Bonte avond

Ter afsluiting van de zomervakantie 2018 gaan we naar de Långe Jan, de vuurtoren op het zuidelijkste puntje van Öland. Stamt uit 1785. Gebouwd door Russische krijgsgevangenen. 41 meter hoog. Er is op dit eiland in het noorden nóg een vuurtoren en die heet Långe Erik. Maar dit terzijde.

Eerst zouden we op de leenfiets (22km heen en 22km terug). Het is de eerste bewolkte dag van de vakantie maar het is nog steeds zo warm én winderig (ZZW windkracht 5 tégen) dat we na een paar kilometer rechtsomkeert maken en toch maar met de bolide gaan. 

Het is een mooi uitje. Prachtig leeg natuurreservaat Ottenby. Beroemd bij vogelaars. We eten een lekker broodje garnalen. De beklimmen de 197 treden van de vuurtoren. Bezoeken het boekwinkeltje. Staren door de verrekijkers naar de zeehonden. De Zeeedse vogelaarsvereniging is er paraat met kwalitatief zeer hoogwaardige verrekijkers.

Rond 15u komt er echter een appje dat Schoonmama weer naar het ziekenhuis te Schiedam is gebracht. En dan of we misschien eerder kunnen terugkomen. Dit tafereel hadden we twee jaar geleden in Cornwall ook. Het is wel twee dagen rijden. Dan krijg je dat weer. Ik wil wel: nú naar de camping, inpakken en rijden, maar Bobby wil pas morgenochtend. En hij mag het zeggen want het is zíjn moeder, vindt hij.

Geen opmerkingen: