zondag 12 augustus 2018

Tussen de touwtjes

Dagje helemaal voor mijzelf. Ik ga de moestuin van uitgebloeide en mislukte groenten en van onkruid ontdoen, aanharken en dan  en bedenken wat ik er nog mee wil en komende maanden. Dat ik er vorig jaar na de zomervakantie mee ophield lijkt me nu onzin.

Er is nog best veel oogst. En dat terwijl ik nog lang niet door de oogst van vorige week heen ben. Nog wat aardappelen die ik afgelopen maandag gemist had. De paprika-oogst is overwhelming, dit zijn de eerste drie. Dat wordt een maaltje gevulde paprika’s. Ook de cherry-tomaatjes groeien maar door, terwijl ik ze niet eens opgebonden heb. Natuurlijk weer wat courgettes. Ik geloof dat er geen pompoenen en komkommers meer komen. De aubergine heeft niet gedaan, maar dit terzijde.  De paksoi en Chinese kool mogen ook wel weg. De knolvenkel weet ik ook niet. Had ik er misschien eerder uit moeten halen.

De gesprekjes met de mede-tuinierders vind ik steeds leuker. Verbaasde ik me er vorig jaar nog over dat die mensen almaar over groenten praten, inmiddels kan ik er zelf ook wat van. Wat een mooie paprika! Hoe is het het jouw aardappelen gegaan? Wat heb je nu weer nieuw gezaaid?

Het is hoewel bewolkt heel warm dus het duizelt me af en toe en dan met ik stoppen en peinzen over de dingen. De gang der seizoenen. Uithuilen en opnieuw beginnen. Steeds weer een nieuw begin verwelkomen. Alle onkruid eruit en nieuwe bedden maken. 

En zo zet ik er gewoon weer nieuwe andijvie- en sla-plantjes in. Hoe het zit met slakken in augustus (die in april en mei al die jonge plantjes opvraten)... Misschien moet ik vanavond nog even terug met de blauwe anti-slakken korrels.

Geen opmerkingen: