woensdag 6 juli 2011

Bobo's

Ik heb een Bobo weten over te halen zich door mij te laten interviewen. Alweer weken geleden. Maar Bobo's kunnen zulke belangen om zich heen hebben, dat kan een mooie tekst enorm in de weg staan. Wat ik drie weken geleden na het eerste gesprek kon produceren, was wel de slechtste tekst ever.  Dit kan niet, stellen we uit. Dus ik anderhalve week geleden weer naar hem toe voor een twééde gesprek. Weer saai! Maar nu heb ik in elk geval genoeg wóórden, zeg ik. Want ik mag/moet 2200 woorden.

Dus ik stuur de man de tekst. Dat is de afspraak. Hij praat vrijuit en mag achteraf wat schrappen. Het is altijd een wat vage afspraak, want waar ligt de grens. Hij is het er niet mee eens en vandaag krijg ik de tekst terug. Wat hij allemaal niet geschrapt heeft! Alles. In elk geval alles wat leuk was.

Ik accepteer 3/4 van de wijzigingen maar 1/4 laat ik staan. Dat kán toch niet, mail ik hem, zoveel wegstrepen. Als Bobo, die staat voor [schoonheid, wijsheid, maatschappelijke relevantie, rebellie], en dan niets persoonlijks, geen enkel grapje/plagerijtje toestaan! Zo wil je toch niet zijn. Moet onze lezer in slaap vallen?

Hani501 mag hem op de foto zetten. Hóe? Doe niet al te veel moeite, raad ik haar aan. Het zit er niet in. Dit is de enige foto op internet. Zo staat hij op Facebook. Hij houdt kennelijk zelf nogal van zijn wilskrachtige kinnebak. En verder wil hij zich niet laten kennen.

Geen opmerkingen: