maandag 18 juli 2011

Dreaming

In de werkmail zit een verzoek, of iemand wellicht onvermoede kanten heeft, zoals blokfluit spelen, en op het personeelsfeest wil spelen danwel zingen. Wat de herinnering doet bovenkomen aan dit 'Dream a little dream'. Ik heb het eens gezongen bij het afscheid van oud-collega Marion. Zij vertelde elke dag haar erotische dromen. Zo droomde zij van Antoine Bodar. De jongens ter redactie toen konden er geen genoeg van krijgen.

Dit is een verhaal uit de oude doos. Ik heb het over minstens twaalf jaar geleden. Bobby wilde altijd afscheidsliedjes. Hij had net een gitaar gekocht en les wilde wel wat uitproberen - op de achtergrond. Ik moest dan op de voorgrond. We oefenden bij hem op zolder. Zingen. Dat ik dat niet durfde ging er bij hem niet in en dan ging ik maar. Als 'Droom ook nog een keer van mij', hadden we dit liedje vertaald. Laatst kreeg ik via LinkedIn een mededeling dat ze gaat trouwen. Eindelijk. Met een jeugdvriend.



En toen we uiteindelijk weggingen bij Elsevier zong ik een lied op de melodie van California Dreaming van The Mama's And The Papa's. Het afscheid was in een café in Maarssen. Bobby heeft de tekst vast nog wel ergens. Ik was het er niet mee eens dat hij altijd op de achtergrond zat en mij zo op de voorgrond dwong. Volgens mij moest hij van mij toen met zijn gitaar op een kruk op een cafétafeltje. We waren een groot succes.

Geen opmerkingen: