woensdag 20 juli 2011

Mobiel internet

Licht verontrustend nieuws: KPN heeft nieuwe mobiele abonnementstarieven aangekondigd. Ze verdienen te weinig meer aan bellen en sms-en. Sinds de smartphone zijn we dat met zijn allen steeds minder gaan doen. Omdat ze llen hun omzet op peil willen houden gaan ze mobiel internet flink duurder maken. 

Gadgetgoeroe Vincent Everts hoorde ik zeggen zeggen dat  zijn kosten - bij zijn tamelijk excessieve gebruik van de iPad, - bij die nieuwe tarieven op 800 euro per maand zouden komen. Maar wie heeft enig idee hoeveel  gigabites aan data hij/zij gebruikt? Ik in elk geval niet. Ik lees dat op dit moment de meeste datalimieten rond de 1 GB liggen. Daarvoor moet je bij KPN een abonnement van 57,50 euro nemen: dan krijgen je 450 belminuten of sms'jes en 1GB aan mobiele data. Als dat allemaal duurder wordt worden diensten als Spotify neem ik aan weer minder interessant.

Omdat ik een abonnement via het werk heb heb ik eigenlijk geen idee van de kosten. Ik heb het idee dat een iPhone ca 45 euro per maand kost, inclusief toestel. Maar laatst hoorde ik iemand zeggen, die veel met de iPhone belt, sms-t en internet, dat zij per maand wel 150 euro aan de iPhone kwijt is. Na veel onderzoek had ze dat bedrag weten terug te brengen naar 100 euro. Hemel! Wat een gekte.

Wie weet steekt de Tweede Kamer er een stokje voor. Eerder dit jaar raakte KPN in opspraak nadat het bekend maakte dat het voor bepaalde mobiele internetdiensten extra vergoedingen wilde gaan vragen. Het is nu verboden om specifiek internetverkeer af te knijpen, extra zwaar te belasten of te blokkeren

Geen opmerkingen: