zondag 24 juli 2011

Kamer 6 of 7


Het verhuizen van Mutti lijkt naderbij te komen. Vrijwel alle Geschwister zijn nu in Wilnis geweest en zijn onder de indruk, de artsen hebben elkaar gesproken, en niets lijkt haar verhuizing nog in de weg te staan. Nu moeten we de datum voor de overtocht vaststellen. Zelf vinden we het ineens heel moeilijk. De laatste keer Emmen, dat is ook een raar idee.

We krijgen de plattegrond toegestuurd. Hopelijk wordt het kamer 6 of 7. Ik ben ingedeeld bij het sfeervol inrichten van de kamer. En de eerste avond de hele avond Mutti's handje vasthouden.

Het rare van deze plattegrond is dat mijn ontwerpen van mijn ideale woonhuis uit mijn jeugd in herinnering roept. Die was ongeveer zoals dit huis. Als kind wilde ik een tijd graag architect wilde worden, wat ook wel gekund had want ik heb gymnasium-bèta, maar ik had geen enkele interesse in techniek, wat een keuze voor Delft weer tegensprak. Maar ideeën over hoe je huizen bouwt had ik wel. Mijn idealen huis bestond uit twee ronde 'vleugels' met een gang daartussen. In de ene 'vleugel' waren de keuken en de woonkamer, alsook de ouderslaapkamer en hun badkamer, in de andere vleugel sliepen de kinderen. Ziehier.

Geen opmerkingen: