zaterdag 2 juli 2011

The X-files

De kapotte en herstelde exe-files van gisteren roepen onstuitbaar de tv-serie 'The X-files' in de herinnering. Wat was ik daaraan verslaafd in de jaren negentig. Negen jaar duurde die serie met de FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson).

Samen moesten agent Mulder en agent Scully bizarre zaken oplossen, die door de FBI worden aangeduid als onoplosbaar, de X-files. Mulder geloofde in het bestaan van buitenaardse wezens. Zijn leven was gewijd aan het bewijzen van hun bestaan. Zijn vier jaar jongere zusje werd op achtjarige leeftijd door buitenaardsen ontvoerd tijdens een spelletje Stratego. Scully studeerde - voor ze door de FBI werd gerekruteerd - geneeskunde. Zij werd bij de afdeling van Mulder geplaatst met de opdracht zijn werk zodanig te bekritiseren, dat hij zijn kruistocht naar de waarheid zou opgeven. maar zij bemoeide zich steeds meer de de de X-Files en ontwikkelde een nauwe band met Mulder ontwikkelde.

Ze waren beide zeer gepassioneerde personages, maar ze hadden allebei toonloze grafstemmen. Er hing een eeuwige erotische spanning tussen de twee, maar er gebeurde nooit wat. En altijd hoopte je dat het wel wat zou gebeuren. Je gunde ze elkaar zo!

Geen opmerkingen: