donderdag 21 juli 2011

'Wij van Miele vinden dat niet leuk'

De Mieleman. Hij bleek maandag terug van vakantie gekomen te zijn en van mening dat hij nog vrij was. Had niet in de agenda van het werk gekeken. 'Ìk was de hiccup in het systeem', lacht hij. Het een hoogstbeschaafde man. Lijkt wel een intellectueel. Hij stelt vast dat de machine kapot is en repareren heeft geen zin. Te duur. Er zit een drie-armig kruis aan de trommel, waar de as aan vast zit, en dat kruis is gebroken. 'Dat gebeurt meer, en wij van Miele vinden dat niet leuk.'

De oorzaak van de breuk is nog niet achterhaald, maar ze denken dat het door een bacterie komt die doorwoekert en het aluminium aanvreet als je niet regelmatig heel heet wast. Ik was inderdaad op 40 graden. Maar dat is niet het enige, want het probleem doet zich voor in  Noord-Holland en niet in Limburg.

Dit bezoek kost 87 euro en wordt door middel van een incasso ter plaatse afgerekend.  Die 87 euro krijg ik terug als ik naar een Miele-winkel ga. Aan de Hogeweg zit een Miele-winkel. Er zijn heel veel nieuwe snufjes aan wasmachines, waar ik geen weet van heb. Want deze machine had ik ruim 10 jaar.

Naschrift voor de technisch geïnteresseerde lezer: Op de site Klus-idee lees ik: 'Mijn Miele W985 Novotronic wasmachine maakte op het hoogste toerental bij centrifugeren wat geluid. Ik dacht de lagers. Lagerset (120 euro) vervangen met keerringen. Wel een paar uur werk maar niet moeilijk. Machine moet wel helemaal uit elkaar. Na montage van het kruis met de lagers liep de trommel aan. Vreemd. Kruis er weer af en weer er op. Nog aanlopen. Vóór demontage liep er niets voelbaar aan. Toch maar binnentrommel eruit gehaald. Het drie-armige kruis aan de trommel, waar de as aan vast zit, bleek op één plek gebroken te zijn. Nieuwe trommel kost 450 euro. Gebruikte trommel gekocht voor 35 euro. Binnen trommel er uit gehaald en gemonteerd. De wasmachine werkt nu al weer een paar dagen prima. Helemaal stil.'
'Toen ik een nieuwe rubberpakking ging halen voor de trommelafdichting hoorde ik van de Miele-specialist dat die pakking nooit vervangen wordt. Goed ontvetten en dun insmeren met siliconenkit. Heb ik gedaan, dicht goed af. Ik heb diverse zaken gebeld over dat gebroken trommelkruis. Komt nooit voor. Zou komen omdat er niet op 90 graden wordt gewassen. Daardoor bacteriegroei, oxydatie en dan breuk. Klinkt aannemelijk. Wij wassen hier eigenlijk alles op 40 graden. Zou één keer in de twee weken op 90 graden wassen dit gedoe hebben kunnen voorkomen?

Geen opmerkingen: