zaterdag 16 juli 2011

Lekker eten

Lekker eten maken geeft ook troost. Sinds het overheerlijke eten laatst bij de Thai Tiger op het Javaplein wil ik ook Thais leren koken. Om te beginnen maar eens een eenvoudige groene Thaise curry.

Ingrediënten: 3 sjalotten, 1 paksoi, 2 eetlepels olie, 300 gr kipfilet in blokjes, 1-2 eetlepels groene Thaise currypasta, 250 gr sperziebonen, 200 ml kokosmelk, 1-2 eetlepels vissaus, 1/2 theelepel suiker, 2 eetlepels pinda's of cashewnoten.

Bereiden: Sjalotten pellen en in partjes snijden. Paksoi wassen en onderste deel in repen snijden. Blad in stukken scheuren. In wok olie verhitten en kipblokjes op hoog vuur in 1-2 min. bruinbakken. Sjalotpartjes en 1 el currypasta 1 min. meebakken. Sperziebonen en paksoirepen erdoor scheppen. Kokosmelk, vissaus en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en gerecht 10 min. laten stoven; regelmatig omscheppen. Als sperziebonen beetgaar zijn, paksoiblad toevoegen en nog 2 min. meewarmen. Gerecht op smaak brengen met zout of vissaus en eventueel wat extra currypasta. Pinda's grof hakken en over kipcurry strooien. Lekker met rijst of noedels. Garneer de curry met geurige blaadjes koriander en basilicum. Voeg voor extra pit reepjes rode paprika toe.

Leermomentje: Men hoeft niet meteen al te scheutig zijn met de groene curry, want die is nogal heet.

Geen opmerkingen: