zondag 24 juli 2011

Uit Zweden

Het is al meer dan een jaar geleden dat we in Zweden waren. Zus&Zwager1 zijn al heel lang Zweden-gek en dus nodigden we ze vorig jaar al uit voor een avondje Zweedse maaltijd. Het kwam er echter steeds maar niet van, maar vanavond is het eindelijk zo ver. Haring, haring en nog eens haring. En garnalen en zalm. En eieren en mierikswortel en zure room. En bietjes.

Het menu is geïnspireerd op het buffet dat we kregen tijdens de overtocht van Kiel naar Goteborg vorig jaar, toen we ons ongans aten aan de voorgerechten en toen ook nog Zweedse gehaktballetjes aten en een copieus toetje toe, zodat we aan het eind van de avond als rolmopsen in de stapelbedjes doken. 

Het eten wordt vanavond geserveerd op Zweedse placemats, de glazen staan op Zweedse onderzetters. Er hangt een Zweedse vlag over de televisie. We drinken naast het Zweedse biertje een glaasje aquavit. We draaien Zweedse jazz en kopiëren Zweedse cd's 's voor hen.

 Zus1 heeft 4 fotoboeken over Zweden. Ik één. Overdrijven we niet een beetje, vraag ik nog. We zijn het eens. We overdrijven ontzettend. Maar overdrijven is ook leuk.

Geen opmerkingen: