zondag 29 maart 2009

Aziz-draperie

In Trouw staat een portret van FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Vooral over haar vrouwelijke charmes. Dat ze zoveel voor elkaar bokst met die charmes. En dat VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes zo van haar gescharmeerd is. Grappig om over die vrouwelijke charmes te lezen, want ik vond haar altijd voornamelijk stoer. En fors. Uit de kluiten gewassen. Helemáál niet vrouwelijk. In elk geval niet in de klassieke betekenis. Ik lees nu in Trouw dat ze - sinds ze voorzitter van de FNV is - geen leren jacks meer draagt, maar creaties van ontwerper Aziz Bekkaoui en dat die zo bijdragen aan haar charmes.

Van het weekend moet ik nodig nieuwe kleren, want ik ga naar een feestje met allemaal nieuwe mensen van rond de vijftig en ik heb weer eens niets-om-aan-te-trekken. Ik heb regelmatig gedachten en discussies over de stijl van kleding van de vrouw van rond de vijftig, haar zelfbeeld en haar uitstraling. Mijn eigen zelfbeeld en uitstraling met name, maar die ook van de vriendinnen en zussen. Men mag mijns inziens echt meer glim en glitter aan als vijftigjarige.

De nieuwe stijl staat Agnes goed en doet inderdaad veel met haar uitstraling, maar mij zijn dit soort gewaden (tenten) toch veel en veel te vrouwelijk. Dus al winkelende kom ik toch weer ouderwets op een - suède - colbertje uit, uiteraard met grote nieuwe glim-oorbellen. Maar als ik naar de site van Aziz ga vind ik zijn herencollectie wel weer erg leuk. Moet Agnes ook een keer proberen. Of ikzelf. Heeft iemand een idee waar je dat kan kopen?

Het stuk in Trouw

Geen opmerkingen: