dinsdag 31 maart 2009

Lentekriebels 2

Ga je mee naar een park? sms ik naar Hani501. Tenslotte is het lente en je weet nooit hoe lang dat duurt. Ik stel voor het Amsterdamse Bos, want het Amsterdamse Bos is ons grootste park en ik ben tamelijk eenkennig, en maar Hani501 bevindt zich in Oost. OK, dan gaan we naar Frankendael aan de Middenweg. Watergraafsmeer. Ontelbare keren langs gereden, maar nog nooit in geweest.

Frankendael is de enig overgebleven buitenplaats van de stad Amsterdam. Het is gelegen rond een voornaam huis, tegenwoordig trouwlocatie. Er zijn diverse historische tuinen en er is een nieuw park. In de historische tuin drinken we in het laatste zonnetje van de dag op de historische witte bankjes elk een glaasje witte wijn en nuttigen we nootjes. Hoe idyllisch.

We meanderen langs de lindenlaantjes en bewonderen de ooievaar. Ik ga allemaal knoppen in bomen fotograferen, want die vind ik mooi, maar Hani501 gaat voor de ooievaar in glijvlucht. Daar ben ik te ongeduldig voor. Maar zodra ik wegloop vliegt de ooievaar weg. Na enige minuten keert hij/zij weer met een snavel vol takken. Nestje bouwen. En zij vangt alles op prachtige, haarscherpe foto's. Mooie namiddag zo. Moesten we vaker doen.

Park Frankendael

Geen opmerkingen: