zondag 8 maart 2009

Crash Jazz

Een nieuw gebouwtje leren kennen. Nol wordt vijftig en viert dat in een grappig Spaans of LatijnsAmerikaans clubhuis El Brillante, dat de uitstraling heeft van een sportkantine, maar waar ook tangolessen gegeven worden. 'El Club Cultural, Recreativo y Social “El Brillante” es una asociación de españoles residentes en Holanda totalmente privada y mantenida por los propios socios. El Club “El Brillante” se fundo a principio de los años setenta por emigrantes Españoles en Holanda.'

Het is een mooi festijn. Ernie speelt saxofoon in een clubje saxofonisten en klarinettisten. Nols familie (veel zussen, zwagers en neven en nichten) heeft een NOS-Journaal gemaakt met oude foto's en verhalen over een weglopende kleine Nol. En Nol zelf speelt op de drums in het bandje Crash Jazz met de goddelijke Louise als zangeres - zij zong ook toen Bobby 50 werd. Dat groepje treedt ook nu met verve op. Heerlijke muziek.

Als wij eind dit jaar dan toch een event doen in De Industrieele Groote Club, dan lijkt mij dat een stuk dragelijker als zij daar optreden. Dus ik vraag de artisten: Treden jullie de komende tijd nog ergens op, dan wil ik jullie graag komen bekijken samen met Nieuwe Baas. Heel Crash Jazz komt achter me aan hollen naar de garderobe, ze willen heel graag. Moeten ze eerst even een optreden boeken, dus.

Geen opmerkingen: