zondag 22 maart 2009

Mephisto sneakers

Leen en Ekfa reageerden afgelopen dinsdag meteen op mijn Ecco-schoenen, die ik vast had aangetrokken om blaren te Parijs te voorkomen. Ze vielen best mee. Twee keer had ik de groene Ecco's zwart weten te verven, en toen was de verf op. Inmiddels zijn ze alweer helemaal groen uitgeslagen. Met Leen bedacht ik dat ik mij eens op jongensschoenen moet richten. Er zijn tenslotte jongens met maat 39. Maar dit terzijde.

Omdat ik hoge verwachtingen had van de Ecco's ben ik vergeten mijn Birkenstock inlegzooltjes mee te nemen naar Parijs. Ik wil verder niet over mijn spreid-plat-Donald-Duck-voeten uitwijden, maar Birkenstock-zooltjes zijn verrukkelijk. Net zo goed als die handgeschepte van de podoloog en slechts eentiende de prijs. Maar goed. Als je een paar uur door Parijs loopt gaan die voeten toch weer doorzakken, zeg maar.

Ergens in een zijstraat bij de Place du Madeleine waar we in het middagzonnetje een baguette zitten te nuttigen is een Mephisto-winkel. Ik weet niet wie Mephisto kent, maar dat zijn de degelijkste van de degelijkste schoenen. De dege degelkhait, zingen de Groningers. Wie op Mephisto loopt heeft nooit meer pijn. Ex liep op haar 35e op Mephisto's. Ik ben niet zo oordelend, vind ik zelf, maar over Mephisto's oordeelde ik dat men nog beter pijn kan lijden of in een rolstoel belanden dan Mephisto's dragen. Zie hiernaast.

Nu heb ik hier a Paris een Mephisto-winkel met echte Mephisto sneakers gezien! Natuurlijk ben ik hard doorgelopen, want mij zie je niet op Mephisto's, was mijn eerste reactie, maar nu heb ik spijt. We gaan straks een lange wandeling maken op en om het plateau van Bievres. En langs de rivier de Bievres. Op de Ecco's.

Geen opmerkingen: