zondag 22 maart 2009

Jouy

We willen eigenlijk wel naar een H. Mis, maar neef Dre en nicht Ann zijn geen kerkgangers en weten over de eglise van Bievres niet veel meer te vertellen dan dat-ie witgekalkt is van binnen en heel stoffig. En dat er onaardige mensen schijnen te komen. Dat hebben zij dan weer van horen zegen. Dan heb je toch geen zin meer om daar vroeg voor op te staan. De Eglise van het buurdorp Jouy-en-Josas heeft wel aardige mensen, maar niet elke zondag H. Mis.

Dus gaan we zomaar een mooi wandelingetje maken door de Vallee du Bievres (een beekje van niks, overigens). Zonder doel. Nou OK dan, naar Jouy. Het is inmiddels lunchtijd, maar er blijkt geen enkel restaurantje open helaas. Alleen oesters te koop bij de bakker op de hoek van het kerkplein, maar ja wat doe je als wandelaar op zomaar een zondagmiddag met oesters?

We gaan maar in het kerkje zitten. Prachtig sober. We zitten er wel een uur. Uit de geluidsboxen klinkt stemmige muziek. Het beeld hiernaast stamt uit de 12e eeuw. Alles is vredig en goed.

Geen opmerkingen: