donderdag 22 oktober 2009

Erika Stucky

Ter ere van Wills verjaardag gaan we naar een optreden van ene Erika Stucky in het Bimhuis. Deze nogal excentrieke Amerikaans-Zwitserse zangeres is me met klem aangeraden door mijn nieuwe jazzvriend. Ze treedt op met slechts twee muzikanten: een hele grote zwarte man op tuba en een kleine blanke op percussie. Geweldige muzikanten, met zijn drieën helemaal op elkaar ingespeeld. Je mist geen andere instrumenten.

Erika Stucky is wat mensen een 'superieur entertainer' noemen: ze overrompelt haar publiek met theatrale performances en excentrieke covers van populaire songs. Haar outfit en decor zijn eenvoudig maar doeltreffend. Ze draagt een lila sliertjesjurk (seventies) op een lichtgroene broek en heeft lichtgroene bunny-oren op haar hoofd. Het misstaat haar allerminst. Er worden vanaf een beamer (gekoppeld aan een kleine 'netbook') foto's en filmpjes op een doek achter haar geprojecteerd, waardoor haar wonderlijke silhouet achter haar haar bewegingen enorm uitvergroot. Ook heeft ze naam gemaakt met een eigenzinnige manier van jodelen. Haar laatste toegift vandaag is dan ook een jodelnummer.

Bijzonder welkome avond, met name als tegenwicht tegen het fenomeen Galajurken. Geweldig begaafd authentiek onaangepast personage. Heel fijn rolmodel voor dames van onze leeftijd.

Website Erika Stucky

Geen opmerkingen: