donderdag 15 oktober 2009

Lubberen

Dit is de dunste foto die ik van mezelf herinner. Het was september-oktober 1975, in de ontgroeningstijd van de studentenvereniging. Dit was in de benedenruimte van de vereniging, waar we dansten, en zo te zien tevens garderobe.

Zo zal het nooit meer worden, zo zal het nooit meer zijn. Maar toch is het héél erg goed gegaan: Fase 1 van de afslankrace. Wat die ampullen betreft met 'frequenties' van een zwangerschapshormoon in een vloeistof... Menigeen lacht me uit: 'Lucie Theodora, wat een onzin! Dat gelóóf je toch niet?' Echt, ik heb vandaag zelf de diëtiste ook uitgelachen, dat het allemaal geouwehoer is. Maar dat ik dankzij dat geouwehoer me wel mooi 21 dagen aan een 500-calorieën-dieet heb gehouden.

Nu nóg 21 dagen. Dat had ik eigenlijk niet begrepen. Dat is dan Fase 2, en die zal niet veel beter zijn. Vanaf morgen mag ik 800 calorieën per dag, d.w.z. bovenop het magere vlees en de groenten mag ik af en toe een handje noten en olijven. En er mag weer olijfolie gebruikt worden. Maar géén koolhydraten. Géén brood, geen pasta, geen aardappelen. Over een week voorzichtig een eerste bakje magere yoghurt. En ik mag ABSOLUUT niet aankomen de komende weken. Zodra ik iets aankom, moet ik direct een appel-dag of een biefstuk-dag. En daarna ben ik gestabiliseerd op mijn huidige gewicht of zelfs daaronder. Zeggen ze.

Deze en gene begint kritische noten te ventileren over het systeem dat ik volg. Nichtje zegt dat ik te véél afval. Zij is arts in opleiding en daar houden ze aan: maximaal 6 kilo in een maand. Als je daar boven komt gaat volgens haar je vel lubberen.

Geen opmerkingen: