donderdag 29 oktober 2009

Werkoverleg

Terug aan het werk deze week. Het gala is het onderwerp van de dag. Op verrukkelijk kinderachtig niveau, namelijk wat doe jij aan, heb jij je eigen smoking, ik húúr. Je gaat toch niet in vrijetijdskleding, mijn vrouw gaat niet mee als zij in een jurk moet, mijn man gaat niet mee als hij niet bij mij mag zitten. We krijgen telefoontjes of de smokinghuur gedeclareerd mag worden. Nee nee nee.

Vandaag het draaiboek doorgenomen. Ik mag Welkom heten, Huishoudelijke Mededelingen doen, Hooggeëerd Publiek speciaal welkom heten en Smakelijk Eten zeggen. 'Smakelijk Eten is helemaal fout', zeg ik bestraffend tegen Nieuwe Baas, 'net als Goede Bekomst. Ik leg in mijn welkomstwoord wel aan de Gala-gangers uit dat ze het bestek van binnen naar buiten moeten gebruiken.' 'Van Buiten naar Binnen', verbetert Nieuwe Baas. 'O, is dat zo', zeg ik om haar te pesten. 'Laten we dan maar hopen dat ik het goed doe!' Morgen doen we de tafelschikking. Alle gevoeligheden doornemen. We hebben allemaal aanwijzingen wie niet bij wie in de zaal wil/mag.

Overigens heb ik nog steeds geen jurk. Zaterdag langs geweest bij de winkel Vidi Vici in Rotterdam. Hadden leuke site met bijgaande illustratie, en een Latijnse naam is altijd goed voor een gymnasiastje. Maar in het licht van de doelstelling Galajurk was het een winkeltje van niks. Gisteren (woensdag) langsgegaan bij winkel Galajurk in Amersfoort. Héél veelbelovend, maar blijkt dicht. Alleen van donderdag tot zaterdag geopend.

Het opbouwen van het GalaGebeuren start om 15 uur des middags. Daar hoef ik niet per se bij te zijn. Dan fiets jij nog als een gek door de stad op zoek naar de juiste oorbellen, grijnst Nieuwe Baas. 'Ik vind je geweldig', zeg ik tegen haar, 'en ik haat je.' 'Dat is geheel wederzijds', antwoordt ze.

Geen opmerkingen: