woensdag 28 oktober 2009

Zij Is Alle Vrouwen

Met Luigi neem ik de muziek-aanschaffen van de afgelopen weken door. Zij is momenteel erg van de grote zangeressen van de jaren zestig: Hildegard Knef, Petula Clark, Dusty Springfield, en Dalida, om er maar een paar te noemen. Luigi koopt dvd's op Amazon.co.uk. Ik kan weer een avond LimeWiren.

We bespreken uiteraard ook het fenomeen galajurken. Ik moet het volgens haar gewoon als een vrolijke verkleedpartij zien. Meer niet. Maar ze snapt ook wel dat ik me er senang bij wil voelen. Ze wil wel mee mij aankleden. En wat ik door deze leerzame avond in elk geval leer van Dalida is hoe men als dame in een galajurk zou kúnnen bewegen. Ik moet er maar veel naar kijken.

Blokje educatief: Dalida (Caïro, 1933 - Parijs, 1987) was een Egyptisch-Franse zangeres en actrice van Italiaanse afkomst. Ze werd geboren als Yolanda Christina Gigliotti. Met meer dan 125 miljoen verkochte platen is ze een van Frankrijks meest succesvolle artiesten ooit. In 1954 was ze Miss Egypte, en op haar eenentwintigste vertrok ze naar Frankrijk voor een carrière als zangeres en actrice. Ze noemde zichzelf eerst Dalila, naar de vrouw uit de Bijbel. Ze brak door met een Italiaans getint repertoire, en cultiveerde haar 'exotische' uitstraling met een grote bos zwarte krullen en donker omrande ogen. Pas aan het einde van de jaren zestig nam ze haar typerende, blonde kapsel.

Geen opmerkingen: