donderdag 22 oktober 2009

Wanhoop

Nieuwe Baas wil graag mee op jurkenjacht. Eerst gaan we naar Maison van den Hoogen, een firma aan het Sarphatipark waar ze gelegenheidskleding verhúren. Je komt nog eens ergens. Vijf jurken zoeken we uit, maar allemaal worden ze afgekeurd. Staat niet. Past niet. Flatteert niet. Buik.

Nieuwe Baas maakt foto's van me met haar nieuwe iPhone, maar ze kan ze nog niet verzenden. Dat zal ze Vinnie vragen. Als ze leuk zijn - als wanhopige serie - zal ik de foto's op het blog zetten. Uiteindelijk vinden we op zolder aan het rek 'Tweedehands Te Koop' een blauwe cocktailjurk voor 35 euro die vermaakt zou moeten worden, maar die mooi is en staat. Daar wil ik dan een gilet op, zeg ik, en een vlinderstrik. Een glimmende blauwe met kralen. Als knipoog naar de man-vrouw-clichés. 'We komen terug'.

We gaan ook naar de feestafdeling van Peek & Cloppenburg op de Dam. Het is herfstvakantie en kermis op de Dam, Madame Tussaud (náást Peek) is topattractie, je kunt er over de koppen lopen. Hier wil je toch niet zijn! Maar goed, even doorzetten. En verdomd. De jurk der jurken hangt er. Hij is groen met zwart erover. Hij staat, hij past, hij is goed, hij is niet te koninginnelijk. Maar Lise, ik ga toch niet in een Péék! zeg ik. 'We komen terug'. Er broedt verzet in me. Er groeit een Plan B. Het antwoord zou kunnen liggen in Grobbendonk.

Geen opmerkingen: