vrijdag 30 oktober 2009

Of een Demeulemeester?

Vinnie is in Antwerpen en blijkbaar is hij ook voor mij aan het zoeken. De schat. Met zijn iPhone stuurt hij me een idee wat ik óók zou kunnen doen. Begeleidend schrijven: 'Deze Ann Demeulemeester als baljurk? Stoer en toch vrouwelijk, beetje 18e eeuws en sjiek...' Een paardrijkostuum? Voor de spreekstalmeesteres?

Maar de verlossing zál hopelijk uit Vlaanderen komen. Met smart wacht ik op het gothic postpakket uit Grobbendonk.

Roro7 stuurt ook een foto van háár baljurk. Ván de Albert Cuyp, nota bene. Waar? 'Als je bij het Badhuis staat en je loopt naar de Ferdinand Bol, dan ergens halverwege aan je linkerhand.' Maar haar jurk mag ik helaas niet tonen, die wil ze tot het moment suprême geheim houden... Gelijk heeft ze.

Dan hebben we ook nog plan C: op een weblog genaamd StreetSister vind ik de firma Giensch in Utrecht (Voorstraat 31), gespecialiseerd in vintage feestkleding. 'Ik ben van het lastminute shoppen. Wat doorgaans eindigt in een drama. Behalve dit jaar! Tenzij je 'niet kunnen kiezen uit zoveel mooie feestjurken' als dramatisch ervaart. Utrecht is een stijlvolle kledingzaak rijker met vintage uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Dat betekent pettycoats, glitterrokjes, cirkelrokken, pumps, haarbanden, riemen, hoeden, tassen, sieraden en machtig veel prachtige jurken. En zes rekken vol vintage laarzen!' schrijft onze StreetSister.

Klinkt veelbelovend. Morgenvroeg zijn ze om 11 uur open. Wie gaat er mee?

Geen opmerkingen: